Wij maken gebruik van cookies en andere verwante technologieën, zodat we uw ervaring op onze site kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akooord met het gebruik van deze technologiën.

Ben jij opzoek naar een leuke nieuwe baan? Solliciteer dan op onze vacature werkplaatsplanner


Zadelmeting


Zadelpijn, een veel gehoorde klacht. Ieder zadel is anders en iedereen ervaart een zadel anders. Daarom is het voor velen een hele zoektocht om tot het juiste zadel te komen. Wanneer een zadel te smal is veroorzaakt dit onnodig druk en wel precies op de plekken waar druk vermeden moet worden. Met ons SQlab zadel meet systeem kunnen wij een zadel adviseren wat grote kans van slagen heeft.


SQlab heeft als eerste fabrikant van zadels een methode ontwikkeld om de afstand tussen de zitbotjes van het bekken te meten, de Popometing. Door deze meting kan de optimale zadelbreedte berekend worden. Dit concept heeft zich in afgelopen jaren bewezen en intussen is het bijna ondenkbaar om zonder meting een goed zadel aan te schaffen.

In ons centrum filiaal en in Zwolle-Zuid hebben wij een popometer staan waarmee wij u als volgt het juiste zadel kunnen aanmeten:

  • Ga op de Popometer meet-board zitten. Maak een holle rug en maak extra druk door "op uw tenen te staan" zodat de zitbotjes goed in het meetboard gedrukt worden. Grijp met uw handen onder de stoel en wiebel naar voren en achteren en een beetje naar links en rechts. Sta op en controleer of de zitbotjes goed afgedrukt zijn.

De bekkenbreedte wordt door ons opgemeten en we stellen u een aantal vragen stellen die invloed hebben op de keuze van het juiste zadel, bijv. fietstype en zithouding (vanwege bekkenstelling).

Alle SQlab zadelmodellen zijn beschikbaar in tot max. 4 breedtematen. Zo kunnen we u garanderen dat uw zitbotjes optimaal op de juiste plek van het zadel gepositioneerd worden. Alleen op deze manier kan het gevoelige kruis, bij zowel mannen als vrouwen, ontzien worden en wordt de druk over de gehele breedte van het zadel comfortabel verdeeld.

SQlab zadels city/comfort

SQlab zadels trekking

Zit je op het juiste racefiets of mountainbike zadel?

Jouw racefiets zadel of mountainbike zadel is misschien wel het belangrijkste contactpunt met jouw fiets. Een perfecte fiets kan nog zo fantastisch zijn, maar als het zadel niet lekker met zadelpijn tot gevolg is het plezier als snel weg. Daarom is een keuze voor een juist zadel super belangrijk, want niet iedereen is gelijk en hierbij geldt dus ook meten is weten. Hierbij maken we wederom gebruik van ons SQlab zadel meet systeem. Qua sportieve zadels bieden we zadels van twee diverse merken: SQlab zadels en PRO zadels;

SQlab zadels road & MTB race

SQlab zadels MTB tour & travel

Pro zadels

Kwakzalver, sport cosmetische producten

Naast de zoektocht naar het vinden van een perfect passend zadel is zadelpijn ook te verminderen door sport cosmetische producten van Kwakzalver te gebruiken.

De producten van Kwakzalver zijn ontstaan uit liefde voor sport en de uitdaging om een maximaal gevoel van vrijheid te creëren.  Kwakzalver doet er alles aan om sporters te maken van mensen en mensen te maken van sporters. Ze richten zich vooral op plezier, gemak en genieten. Met de producten van Kwakzalver is dat gewoon een stukje eenvoudiger. Bij Kwakzalver Sports Cosmetics maken ze producten die dagelijks bijdragen aan een gevoel van sport en vrijheid.