Wij maken gebruik van cookies en andere verwante technologieën, zodat we uw ervaring op onze site kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akooord met het gebruik van deze technologiën.

Ons Filiaal in Stadshagen verhuist! Klik hier voor meer informatie en openings-aanbiedingen!

Fietsonderhoud


Fietsonderhoud


Bij regelmatig fietsgebruik heeft jouw fiets onderhoud nodig. Vooral in de winterperiode is het belangrijk dat jij jouw fiets geregeld schoonmaakt. Met name zout is erg schadelijk voor de lak, ketting, remmen en andere onderdelen van de fiets. Hieronder geven wij in enkele stappen aan hoe u uw fiets zelf goed schoon kunt maken.


Fiets Schoonmaken

Stap 1: Fiets Schoonspuiten

Spuit de fiets met de tuinslang helemaal af, gebruik een zachte sproei straal. Spuit al het zand van het frame en van de ketting, tandwielen en derailleurs. Als je lauw/warm water gebruikt zorgt dat ervoor dat het zout beter oplost. Gebruik geen hoge drukspuit, hiermee voorkomt u dat u het vet tussen de lagers weg spuit.

Stap 2: Spray de fiets ruim in met Muc-Off Bike Cleaner

Spray de fiets ruim in met Muc-Off Bike Cleaner, spray de hele fiets in, dus het frame, banden, pedalen en ook goed je ketting, tandwielen en derailleurs. Laat alles vervolgens 5 minuten inweken. Muc-Off is naast één van de effectiefste poetsmiddelen ook één van de meest milieuvriendelijkste cleaners in de markt.

Stap 3: Borstel de fiets schoon

Door de Muc-Off Bikecleaner is al het vuil los geweken en borstel je al het vuil makkelijk van de fiets met een van de handig borstels uit de Cyclon Borstelset. Borstel je frame en banden met de grote borstel schoon en gebruik de kleine harde borstels om het laatste vuil van de ketting en tandwielen te borstelen.


Stap 4: Spoel de fiets goed na

Spoel de fiets nogmaals goed af met de tuinslang (zachte straal) zodat al het vuil en de Bike Cleaner van uw fiets zijn verwijderd.

Stap 5: Droog de fiets goed af

Droog de gehele fiets goed met een droge doek. Vergeet de ketting niet goed droog te maken, dit doet u door de ketting op het onderste punt bij de fiets stevig beet te pakken en schoon te wrijven.

Tip: Blijven de er toch olieresten of hardnekkig vuil op de ketting en tandwielen achter? Gebruik dan Cyclon Bionet ontvetter of Finish Line ontvetter. Dit is een nog krachtiger reinigingsmiddel speciaal voor de ketting en tandwielen. Breng ruim aan (eventueel met een kwastje) en laat het inweken. Borstel daarna goed schoon, spuit alles af met de tuinslang en droog de ketting en tandwielen weer goed.

Stap 6: Bescherm de fiets

Spuit alle boutjes, moertjes, spaaknippels en chromen onderdelen in met Cyclon Siliconenspray voor een beschermlaag en spuit het frame in met Cyclon Instant Polish Wax. Cyclon Instant Polish Wax is een uitstekende bescherming voor je racefiets of mountainbike. Je brengt deze preventief aan, zodat stof en modder geen kans krijgen. De oppervlakte beschermer met een goede vuil afstotende werking gaat je veel tijd schelen bij het schoonmaken. Ook geschikt voor matte frames.

Stap 7: Smeer de ketting

Gebruik als laatst een goede olie om de ketting weer te smeren. Finish Line Wetlube is geschikt voor de natte omstandigheden in de herfst en winter. Finish Line Dry Lube of Wax Lube is geschikt voor de droge maanden omdat het minder stof en vuil aantrekt. Gebruik liever geen goedkope en vette smeermiddelen, deze trekken doorgaans veel vuil aan wat het schakelwerk niet ten goede komt.


Voorvork

Zorg ervoor dat je de voorvork zo schoon mogelijk is, verwijder eventueel zand of vuil van de voorvork pijpen met de tuinslang en droog deze na met een doek. Smeer de voorvorkpijpen met een speciale voorvork deo of met olie die u ook voor uw ketting gebruikt.


Schijfremmen

Zorg er voor dat de schijfremmen helemaal schoon en vet vrij zijn. Dit kun je doen met Muc-Off Disc Brake Cleaner. Muc-Off Disc Brake Cleaner kan de remprestaties verbeteren door remstof, vuil en olie snel te verwijderen. Spuit de Discbrake Cleaner op je schijven en pak de schijf vervolgens met een WC-papiertje of Keukelrol vast en wrijf deze schoon net zo lang en vaak totdat er geen zwart meer vanaf komt.


Onderhoud fiets

Naast het schoonhouden en smeren van uw fiets blijft onderhoud belangrijk. Laat uw fiets bij normaal gebruik één keer per jaar controleren zodat de remmen, afstelling, spaken en lagerwerk goed onderhouden blijft.BEKIJK HIER AL ONZE FIETSACCESSOIRES