Wij maken gebruik van cookies en andere verwante technologieën, zodat we uw ervaring op onze site kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akooord met het gebruik van deze technologiën.

Ons Filiaal in Stadshagen verhuist! Klik hier voor meer informatie en openings-aanbiedingen!

Retul Fit - Fietsmeting

RETÜL Bike Fitting

Professionele fietsmeting die jou helpt met het vinden van de ideale fietspositie


Of je nou een dure of goedkope fiets koopt, de zitpositie is cruciaal voor jouw uithoudingsvermogen en het verhoogt je fietsplezier als je die optimaliseert. Er zijn verschillende manieren om je positie te laten fitten zoals dat zo mooi heet in het vakjargon. Het Retül Vantage-systeem is toch echt wel het neusje van de zalm. Het is een programma van ongeveer twee uur waarbij de fietser een complete lichaamsanalyse krijgt en daarmee advies over fietspositionering door een professioneel opgeleide Retül Fit specialist. Dit programma moet zorgen voor een betere krachtoverbrenging, het optimaliseren van een comfortabele fietspositie en het aanpakken van fiets-gerelateerde blessures door wijzigingen in de fietsafstelling.


Met het Retül systeem wordt de meting en de afstelling van de fiets nu wetenschappelijk ondersteund door een 3D Motion Caturesysteem. Er worden op cruciale punten op het lichaam markers geplakt die herkend worden door de 3D Motion Capture camera. Met behulp van geavanceerde software kan er nu zeer gedetailleerd gekeken worden naar wijzigingen in de fietspositie. Als er details aan de fiets aangepast dienen te worden zoals de stuurbreedte, een kortere stuurpen, een breder zadel, andere inlegzolen of de zadelhoogte, dan kunnen de wijzigingen exact gevolgd worden in de software.

Hét voordeel van de Müve pasfiets is dat die tijdens het fietsen versteld kan worden. Je hoeft dus niet af te stappen of te stoppen met trappen. Bij de pasfiets is het verbazingwekkend hoe klein de verschillen zijn die je kan waarnemen, en hoeveel verschil dat kan maken. De pasfiets is een geweldige aanwinst bij de Retül Fit omdat je doorfietst tijdens het verstellen, kun je je ongestoord concentreren op de verandering en wat dat met je doet.

Prijs & afspraak Retül Bike Fitting

De kosten voor een complete Retül Bike Fitting zijn € 200,-. Wil je graag een Retül Bike Fitting afspraak maken of meer informatie over een Retül Bike Fitting? Bel 038-4217378, mail naar info@fietsgoed.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Retül Bike Fit ruimte

Retül Fit ruimte     Retül geavanceerde fietsmeting

Retül pasfiets Muve     Retül live data analyse fietsmeting


Wat kun je van de Retül Bike Fit verwachten? In vijf stappen naar jouw perfecte Retül Bike Fit:

1. Interview

Onze Retül Bike Fit specialist vraagt je naar je rijstijl, wat je doelen zijn en andere informatie, om inzicht te krijgen in jouw behoeften als rijder.

2. Fysiek onderzoek

Onze Retül Bike Fit specialist voert een uitgebreid, 18-staps onderzoek uit om de relevante sterke en zwakke punten van jouw lichaam in kaart te brengen. Dit is van groot belang om de juiste positie te bepalen en de juiste accessoires te selecteren.

3. Fietsanalyse

Onze Retül Bike Fit specialist zal je huidige positie op de fiets analyseren terwijl je fietst. Dit leidt tot extra inzicht over hoe je positie en uitrusting geoptimaliseerd kunnen worden.

4. Fit 

In dit 15-staps proces zal de Retül Bike Fit specialist jouw positie op de fiets personaliseren en de juiste uitrusting selecteren en met jou overleggen. Uiteindelijk zullen onder andere zadelselectie en –positie, schoenen, inlegzolen, schoenplaatjes en stuurpositie perfect afgestemd zijn op jouw lichaam.

5. Follow up

Na de Retül Bike Fitting kan de Retül Bike Fit specialist een tweede afspraak met je plannen om je nieuwe positie te evalueren, eventuele vragen te beantwoorden en je te adviseren hoe je het meeste uit elke rit kun halen.


Retül Bike Fitting - Reviews


Het is koers.nl

Een online wielersport website geschreven voor de liefhebbers.

Midden in de winkel staat een fonkelnieuwe Specialized Womens Tarmac Disc Sport op me te wachten. Ik kan niet wachten om in het zadel te klimmen, maar eerst neemt bikefitter Sander Jansen me mee naar een speciale ruimte in het hart van de winkel. Hier zal ik in totaal bijna drie uur verblijven. In die drie uur wordt me het hemd van het lijf gevraagd...... Bekijk hier de volledige review.

fullsizeoutput_304e.jpeg


Instagram @lisettebreur

1 - 47690838_283240502337318_44547804182

Vandaag waren we te gast bij snoepjeswinkel @fietsgoed in Zwolle voor een uitgebreide fietspositie-meting. Dit om de boel weer eens te laten finetunen en ik toch nog wel eens wat kleine pijnklachten ervaar. De meting wordt uitgevoerd met behulp van de geavanceerde Retül technologie, wat onze interesse wekte om juist de meting hier te laten doen. Conclusie: positie is perfect, enkel het rechterbeen + voet zijn schots en scheef, waardoor er aanpassingen zijn gedaan aan mijn schoen, maar ook deskundig, goed voorbereid en supervriendelijk personeel! Leuke, interessante dag gehad en heel benieuwd hoe de aanpassingen gaan bevallen!