Wij maken gebruik van cookies en andere verwante technologieën, zodat we uw ervaring op onze site kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akooord met het gebruik van deze technologiën.

Covid-19 update: Onze werkplaatsen zijn geopend voor reparaties en onderhoud. Afhalen mogelijk bij al onze filialen. Proefrijden & bezorgen van een nieuwe fiets is mogelijk bij u aan huis. Meer informatie...

Stromer_banner-01-58.jpg

Speed Pedelecs

De grootste Speed pedelec dealer van noord Nederland!

Bekijk hier onze collectie Speed pedelecs

Steeds meer mensen kiezen er voor om op een High-Speed E-bike of speed pedelec naar hun werk te gaan en de vraag naar deze snelle fietsen neemt sterk toe. Daarom hebben wij in ons hoofdfiliaal aan de Luttekestraat een speciale Speed pedelec hoek ingericht waar de complete Speed pedelec collecties staan van de merken Riese & Muller, Stromer, Specialized, en klever. Wij hebben nu een aantal jaren ervaring met deze fietsen en weten precies wat wat u van de verschillende E-bikes kan verwachten. Ook hebben onze monteurs de technische cursussen van onze merken gevolgd zodat u veilig met de fiets de weg op kan.

U bent van harte welkom in onze winkel om alle modellen te bekijken en voor het verkrijgen van uitgebreide informatie, een kop koffie staat voor u klaar! Ook hebben wij verschillende testfietsen van meerdere merken zodat u een uitgebreide proefrit kan maken. Wij zijn inmiddels al een tijdje RDW-gecertificeerd zodat u veilig en verzekerd kan proefrijden.

Speed pedelec Stromer Riese & Muller

In onze winkel in het centrum van Zwolle hebben wij een speciale Speed-pedelec afdeling gecreeerd waar de complete collecties van Stromer, Riese & Muller, Specialized, en Klever staan gepresenteerd. Zeker een bezoekje waard!

Maak een proefrit

Om er echt achter te komen of een speed pedelec bij u past is het erg belangrijk om de fiets goed uit te proberen. Wij hebben van al onze merken verschillende testmodellen op voorraad waar u een uitgebreide proefrit op kunt maken. Zo komt u er achter hoe de fiets ondersteunt, wat de actieradius in het echt is  en of de houding bij u past. Belt u gerust voor het maken van een proefrit.

Stromer Speed pedelecs

Onovertroffen bereik, vermogen en de veelzeidigheid. Stromers zijn niet alleen milleuvriendelijke maar ook stijlvol en elegant. De Stromer fietsen zijn zelfs verkrijgbaar met een 987 Wh accu. Sta open voor de Stromer-ervaring en ontdek de veelzeidigheid van de nieuwe Stromer ST1 of de geavanceerde Stromer ST3. Ook het topmodel de ST5 staat in onze winkel. Geinspireerd door de nieuwste trends gebruikt Stromer bestaande technologie en past deze aan of ontwikkelt eigen oplossingen om de einddoelen te bereiken: de technologisch meest geavanceerde en digitaal geintergreerde e-bike op de markt. Kom langs in onze winkel en bekijk en ervaar de ongekende ondersteuning van een Stromer speed-pedelec.

Riese & Muller Speed pedelecs

De passie voor fietsen en innovaties samen met perfectionisme domineren het werk van Riese & Muller. Het resultaat daarvan is tot in detail doordachte speed-pedelecs van de hoogste kwaliteit, met de meest innovatieve technologie en een baanbrekend design. Met andere woorden, echt Duits ingenieursschap.

Elk model is een complete oplossing voor een bepaalde toepassing. Alleen op die manier krijgen fietsen de beste rijeigenschappen voor het grootste rijplezier. De Riese & Muller speed pedelecs hebben een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding.

Klever Speed pedelecs

"De Klever X Speed blinkt uit in zijn unieke en herkenbaar design van het frame. De jury roemt de doorontwikkeling van deze speed e-bike. Een sportieve, stijlvolle en moderne speed e-bike met optimaal comfort".

Krachtig, robuust, soepel en fluisterstil! De  combinatie frame en plaatsing motor en accu zorgen voor een soepele, stille en ongekende rijervaring. Ervaar de Klever speed pedelec en maak een proefrit!

Regelgeving

Wanneer mag ik op een speed-pedelec rijden?

U mag met een speed-pedelec de openbare weg op wanneer u een bromfietskenteken of autorijbewijs heeft. De RDW geeft een typegoedkeuring af en ook een kenteken. Door nieuwe Europese regelgeving moeten alle speed-pedelecs vanaf 1 januari 2017 een (geel)bromfietskenteken hebben.

Maximumsnelheid speed-pedelec 

Voor een speed-pedelec gelden de volgende maximum-snelheden:

  • Op de rijbaan 45 km/u;
  • Op het fiets/bromfietspad buiten de bebouwde kom 40 km/u;
  • Op het fiets/bromfietspad binnen de bebouwde kom 30 km/u.

Verder moet u:

  • minimaal 16 jaar zijn;
  • een bromfietsrijbewijs (type AM) hebben;
  • een goedgekeurde bromfietshelm (norm ECE 22.05) of een goedgekeurde speed-pedelec-helm (norm NTA 8776:2016) dragen;
  • een gele bromfietskentekenplaat achterop uw speed-pedelec hebben;
  • voor uw speed-pedelec een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) hebben;
  • op het fiets/bromfietspad rijden (of op de rijbaan). U mag dus niet op het fietspad rijden;
  • het kentekenbewijs bij u hebben.

Helmplicht

In 2017 is de helmplicht voor de speed-pedelec ingevoerd. Een helm die voldoet aan NTA 8776 lijkt op een fietshelm, maar is berekend op hogere valsnelheden en beschermt een groter deel van het hoofd. In vergelijking met een fietshelm biedt de helm met name meer bescherming voor de slapen en de achterkant van het hoofd.

lees meer over de Speed Pedelec helmen in onze blog

Bekijk hier onze collectie Speed-pedelecs