Wij maken gebruik van cookies en andere verwante technologieën, zodat we uw ervaring op onze site kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akooord met het gebruik van deze technologiën.

Ben jij opzoek naar een leuke nieuwe baan? Solliciteer dan op onze vacature werkplaatsplanner

Bosch e-bike alarm en connectmodule


Bosch e-bike alarm en connectmodule

Dit e-bike alarm is de alarmfunctie en de ideale aanvulling op een mechanisch slot, voor een nog betere diefstalbeveiliging. Na de eenmalige installatie via de e-bike flow-app fungeert je smartphone als digitale sleutel. Als je de e-bike uitschakelt, wordt je e-bike alarm auto­matisch geactiveerd. Het reageert met alarmsignalen op kleine bewegingen. Als je e-bike over een afstand wordt verplaatst, ontvang je een bericht op je smartphone, start de tracking-functie en kun je de positie van je e-bike volgen in de e-bike flow-app.

Bosch e-bike alarm en connectmodule

Nog beter beschermd

Dit e-bike alarm is de alarmfunctie en de ideale aanvulling op een mechanisch slot, voor een nog betere diefstalbeveiliging: na de eenmalige installatie via de e-bike flow-app fungeert je smartphone als digitale sleutel. Als je de e-bike uitschakelt, wordt het e-bike alarm auto­matisch geactiveerd. Het reageert met alarmsignalen op kleine bewegingen. Als je e-bike over een afstand wordt verplaatst, ontvang je een bericht op je smartphone, start de tracking-functie en kun je de positie van je e-bike volgen in de e-bike flow-app. Om dit e-bike alarm te kunnen gebruiken, moet de connectmodule in je e-bike zijn geïnstalleerd en moet e-bike lock, de auto­matische deactivering van motorondersteuning, zijn geactiveerd. De connectmodule en e-bike alarm zijn vooralsnog niet beschikbaar voor speedpedelecs.

Waardevolle locatie- en statusinformatie

Stal je e-bike op een ontspannen manier: de e-bike flow-app toont je de locatie en de veiligheidsstatus, dus of het e-bike Alarm en e-bike lock actief zijn. Zo hoeft je je geen zorgen te maken over de bescherming van je e-bike en kun je hem weer terugvinden.

Tweetrapsalarm

Je e-bike geeft een hoorbaar en zichtbaar alarm als iemand zonder een geldige digitale sleutel eraan knoeit: dankzij intelligente bewegingsdetectie kan hij onderscheid maken tussen kleine en grote bewegingen van je e-bike. Naast het alarmsignaal stuurt het een melding naar je smartphone bij grote bewegingen. Je wordt alleen in relevante situaties geïnformeerd. Zo maak je je niet onnodig zorgen, maar kun je in geval van nood de politie bellen.

Handige tracking

Volg de locatie van je e-bike op je smartphone: Als je e-bike wordt gestolen en de functie e-bike alarm je een melding stuurt, begint auto­matisch de tracking. Via de e-bike flow-app kun je de locatie van je e-bike zien en doorgeven aan de politie.

Benodigde connectmodule

Laat de connectmodule door de dealer monteren: de tegen betaling verkrijgbare component wordt onzichtbaar op de e-bike geïnstalleerd en bevat een radio- en GNSS-module, een eigen accu en diverse sensoren. Je kunt het e-bike alarm alleen gebruiken nadat je deze component hebt geïnstalleerd. In de volgende stap activeer je eenvoudig de digitale service e-bike alarm via de e-bike flow-app.

12 maanden testfase

Eerst testen, dan beslissen: het e-bike Alarm is gedurende 12 maanden vanaf het moment van activering in de e-bike flow-app inbegrepen in de aankoopprijs van een connectmodule*. De digitale service e-bike alarm wordt daarna niet auto­matisch verlengd. Als je deze na twaalf maanden wilt blijven gebruiken, kost het e-bike Alarm € 4,99 per maand of € 39,99 per jaar.

*De e-bike flow-app kan zonder extra kosten worden gedownload uit de betreffende app store. Gebruik van de e-bike flow-app is alleen mogelijk na voorafgaande registratie en afsluiting van een afzonderlijke gebruiksovereenkomst met Robert Bosch GmbH, Bosch e-bike systems.

E-bike flow-app

De e-bike flow-app verbindt je met je e-bike – en je e-bike met de digitale wereld. Via de app bedien je alle functies van het smart systeem, dat de drive unit, de accu en de bedieningseenheid met elkaar verbindt. De app stelt je in staat de e-bike helemaal aan je wensen aan te passen, uit te breiden en up-to-date te houden: je downloadt gewoon nieuwe functies en diensten. Via Bluetooth kun je gemakkelijk updates voor je e-bike installeren. Zo blijft je e-bike up-to-date en wordt deze voortdurend uitgebreid met nieuwe functies. Op die manier til jij je rijplezier naar een hoger niveau.


Shop hier jouw Bosch e-bike alarm en connectmodule