Wij maken gebruik van cookies en andere verwante technologieën, zodat we uw ervaring op onze site kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akooord met het gebruik van deze technologiën.

Covid-19 update: Onze winkels en werkplaatsen zijn weer gewoon geopend! Uitgebreid advies nodig? Plan dan een winkelbezoek en één van onze verkoopadviseurs staat een uur persoonlijk voor u klaar.   Meer informatie...


Scholten 75 jaar in Zwolse binnenstad


Dit jaar is Scholten Fietsgoed op de kop af 75 jaar gevestigd in de binnenstad van Zwolle. Direct na de oorlog in 1945 verhuisde de heer Scholten zijn activiteiten naar de Luttekestraat. Nu staat de derde generatie aan het roer van het familiebedrijf Scholten in de persoon van Monique Wouters.


Monique blikt met trots terug op hoe haar opa, en later haar vader, de onderneming hebben opgebouwd en doorontwikkeld. Monique: ‘Mijn opa begon in 1925 in Herfte, net buiten Zwolle, met fietsen en wasmachines. Hij zag betere mogelijkheden in de Zwolse binnenstad en verhuisde, vrij snel na de bevrijding van Zwolle, naar de binnenstad. Het is nu niet meer goed voor te stellen maar het Grote Kerkplein was in die tijd nog een grote parkeerplaats. Reden waarom mijn opa een benzinepomp plaatste hier op de hoek.’ De wasmachines gingen, de fietsen bleven. Monique’ s vader nam de zaak over, onder zijn leiding werd fors uitgebreid. Zo werd het café-restaurant Neuf aangekocht om een grotere winkel plus werkplaats te maken. Het was de tijd van de bromfietsen: Honda, Kreidler, Zundapp, Puch en Tomos. Die benzinepomp kwam goed van pas. Monique was voorbestemd om de winkel over te nemen, dat was overigens voor haar vader geen uitgemaakte zaak. Hij zei tegen haar: “Leer maar een vak, dan kun je later kiezen”. Zo werkte Monique aan een carrière bij Capgemini toen haar vader plotseling ernstig ziek werd. Op jonge leeftijd nam zij het stokje over van haar vader en werd eigenaar van Scholten Fietsgoed.

Net als haar voorgangers speelt Monique, samen met haar vakkundig team, met veel gevoel voor ondernemerschap in op ontwikkelingen in de markt. Ze zag en ziet de vraag langzaam veranderen. De brommers gingen, de specialisatie in fietsen zette zij door. Om hier meer ruimte voor te maken werden de panden aan de Luttekestraat in 2000 samengevoegd tot één pand. Ligfietsen kwamen er bij, net als race- en atb-fietsen. Vorig jaar nog werd de werkplaats vergroot om de uitgebreide service te kunnen blijven leveren aan de groeiende klantenkring. Want Scholten Fietsgoed onderscheidt zich al die jaren als betrouwbare leverancier van kwaliteitsfietsen en blinkt uit in service die verleend wordt. De ruime winkel in de binnenstad biedt meer dan 2000 m2 aan (elektrische) fietsen en fietsaccessoires, waaronder ook een ruime collectie fietskleding. Scholten Fietsgoed beschikt over een geavanceerd meetsysteem om de fiets perfect af te stellen op het lichaam. Daarmee haalt iedereen het beste uit zijn of haar fiets. Meer plezier, meer snelheid, meer comfort.

Heel actueel is de nieuwe afdeling met zogenaamde high speed fietsen, ook wel speed pedelecs genoemd. Met een ruime keus aan snelle fietsen, zowel voor de verkoop als in de lease. Ook interessant voor werkgevers en hun werknemers als ‘fiets van de zaak’. Met deze specialiteit is Scholten onderscheidend in de gehele regio Zwolle.


Foto's van toen en nu

OpeningnieuwepandMonique_1.pngClubsponsor_1.png