Wij maken gebruik van cookies en andere verwante technologieën, zodat we uw ervaring op onze site kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akooord met het gebruik van deze technologiën.

SPECIALIZED MEN'S EPIC EXPERT

€ 0,00
Inclusief belasting
Lichtgewicht carbon frame? Check. De meest geavanceerde vering? Jazeker. Klaar om mee te racen? Absoluut. De Epic Expert misstaat niet alleen aan de start van de wedstrijd, maar is ook de perfecte fiets om je vrienden tijdens toertochten op de pijnbank te leggen.
Fietsmaat
Kleur
Merk
Fiets Type ATB / MTB
Frame Specialized FACT 11m, XC Geometry, Rider-First Engineered™, threaded BB, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 100mm of travel
Voorrem SRAM Level TL, hydraulic disc
Achterrem SRAM Level TL, hydraulic disc
Achterderailleur SRAM GX Eagle, 12-speed
Velgen Roval Control Carbon, 25mm internal width, tubeless-ready
Crankstel Truvativ STYLO, DUB
Spaken DT Swiss Industry
Pedalen Specialized Dirt
Ketting SRAM GX Eagle, 12-speed
Bottom Bracket SRAM DUB, threaded BB
Cassette SRAM GX Eagle, 12-speed, 10-50t
Fork RockShox SID Brain 29, Solo Air, Bottom-adjust Brain Fade, 15x110mm Maxle® Stealth thru-axle, 42mm offset, 100mm of travel
Achternaaf Specialized, sealed cartridge bearings, 12x148mm thru-axle, 28h
Binnenband Presta, 60mm valve
Voorband Fast Trak, GRIPTON® compound, 60 TPI, 2Bliss Ready, 29x2.3"
Tandwielen SRAM Eagle, 32T
Trapas SRAM DUB, threaded BB
Schakelhendels SRAM GX Eagle, trigger, 12-speed
Achtervering Custom RockShox Micro Brain shock w/ Spike Valve, AUTOSAG, 51x257mm
Stem Specialized XC, 3D-forged alloy, 4-bolt, 6-degree rise
Handlebars Specialized Alloy Minirise, 10mm rise, 750mm, 31.8mm clamp
Grips Specialized Sip Grip, half-waffle, S/M: regular thickness, L/XL: XL thickness
Rear Derailleur SRAM GX Eagle, 12-speed
Crankset Truvativ STYLO, DUB
Chain SRAM GX Eagle, 12-speed
Pedals Specialized Dirt
Saddle Body Geometry Phenom Comp, hollow Cr-Mo rails, 143mm
Front Hub Specialized, sealed cartridge bearings, 15x110mm spacing, 28h
Rear Hub Specialized, sealed cartridge bearings, 12x148mm thru-axle, 28h
Rims Roval Control Carbon, 25mm internal width, tubeless-ready
Rear Tire Fast Trak, GRIPTON® compound, 60 TPI, 2Bliss Ready, 29x2.1"
Front Tire Fast Trak, GRIPTON® compound, 60 TPI, 2Bliss Ready, 29x2.3"
Vork RockShox SID Brain 29, Solo Air, top-adjust Brain Fade, 15x110mm Maxle® Stealth thru-axle, 42mm offset, 100mm of travel
Achterband Fast Trak, GRIPTON® compound, 60 TPI, 2Bliss Ready, 29x2.1"
SHIFT LEVERS SRAM GX Eagle, trigger, 12-speed
CHAINRINGS SRAM Eagle, 32T
REAR SHOCK Custom RockShox Micro Brain shock w/ Spike Valve, AUTOSAG, 51x257mm
SEAT BINDER Alloy, 34.9mm
SEATPOST Alloy, single-bolt, 30.9mm
INNER TUBES Presta, 60mm valve
SPOKES DT Swiss Industry
FRONT BRAKE SRAM Level TL, hydraulic disc
REAR BRAKE SRAM Level TL, hydraulic disc

Specialized Epic

Specialized | Epic mountainbike

Lichter. Slimmer. Sneller.
Snel en vlak, technisch en ruw, explosief en modderig - hoe het parcours er ook uit ziet, de Epic is de beste manier om het podium te bereiken.Wedstrijdparcoursen zijn de afgelopen jaren flink veranderd: Ze worden al maar technischer, steiler en uitdagender. Om er zeker van te zijn dat de nieuwe Epic ook over deze parcoursen nog steeds de beste manier is om het podium te bereiken, hebben het frame compleet opnieuw ontworpen: Rider-First Engineered™, een moderne XC geometrie en een vernieuwd Brain veersysteem.

epic-web-1280x720-detail0.jpg

Slimmer

Brain 2.0 is volledig opnieuw ontworpen. Het systeem is dichter op de achteras geplaatst en is voorzien van een nieuwe layout en verbeterde oliedoorstroming. Het resultaat? Consistentere demping en snellere, soepelere vering.

Lichter

Het Rider-First Engineered™ frame bespaart tot 525 gram*, zonder in te leveren op stijfheid. En ja, die gewichtsbesparing zit 'm puur in het frame (*Pro, Expert en Comp frames) - geen eenvoudig karwei.

Sneller

Een langere reach, minder steil balhoofd en voorvork met custom offset zorgen samen voor verbeterde stuureigenschappen. Klimmen, dalen, stabiliteit en vertrouwen; de fiets laat zich nog makkelijker over het parcours sturen.

Nieuw Frame

Een aangepaste geometrie is mooi meegenomen, maar we zijn een stuk verder gegaan: We hebben een frame ontwikkeld dat zich qua stijfheid-tot-gewichtsverhouding eenvoudig kan meten met de concurrentie, terwijl we het frame tot 525 gram lichter hebben gemaakt. Ja, je leest het goed: 525 gram gewichtsbesparing, puur in het frame.

cer-1266.jpg

Moderne Geometrie

Wedstrijdparcoursen zijn de afgelopen jaren flink veranderd: Ze worden al maar technischer, steiler en uitdagender. Daar zou je best een beetje bang van kunnen worden, maar wij zagen het vooral als een uitdaging om iets heel bijzonders te maken.We hebben het frame meer reach gegeven, zodat de voorkant van de fiets stabieler wordt. Om de positie van de rijder intact te houden, hebben we een kortere stuurpen gemonteerd. Als bijkomend voordeel stuurt de fiets hierdoor nog sneller. De balhoofdhoek hebben we vervolgens 1,5 graden minder steil gemaakt, zodat de fiets stabieler afdaalt, met name bij hogere snelheden. Nu zul je misschien denken: "Zo'n luie balhoofdhoek maakt een cross country fiets toch veel te loom?" Nee hoor. Onze demper-experts hebben talloze demper-tunes en vork offsets getest, en kwamen erachter dat een voorvork offset van 42mm de beste balans biedt tussen stabiliteit en wendbaarheid. Niet elk voordeel hoeft z'n nadeel te hebben.

Brain 2.0

epic-web-1280x720-gallery-3.jpg

Toen we ruim tien jaar geleden ons Brain systeem introduceerden, zetten we de wereld van veersystemen volledig op zijn kop. Het was, en is, de enige demper die input van de rijder kan onderscheiden van input van het terrein. De demper blijft hierdoor stug over egaal terrein, maar wordt actief zodra je hobbels rijdt. Hiermee kunnen we lockout hendels, extra kabels en afstandsbedieningen achterwege laten. De Brain doet al het denkwerk voor jou, zodat jij je kunt concentreren op de trails die voor je liggen.

Nieuwe Achterbrug

Om de Epic tot de snelste XC mountainbike ter wereld te maken, hebben we de fiets op een rigoureus dieet gezet. Door de draaipunten bij de achteras achterwege te laten, hebben we maar liefst 240 gram gewicht kunnen besparen; de nieuwe achterbrug is 39%(!) lichter dan de vorige generatie. In combinatie met de nieuwe Brain zijn bovendien de demperprestaties een stuk verbeterd.


De juiste framemaat

Bij het kopen van een fiets is het belangrijk dat u de juiste framemaat kiest. Daarom krijgt u bij de aanschaf van uw nieuwe fiets altijd een GRATIS CRM Body Scan. Op deze manier zorgen wij er voor dat u juist op de fiets komt te zitten. Zo beleeft u meer fietsplezier en worden pijntjes in de rug, schouders en polsen voorkomen. Bent u een fietser die alles uit uw fiets, houding en lichaam wilt halen? Dan is onze Retül Fit wat voor u! Hieronder staan  allebei de systemen kort beschreven.


CRM Body Scan

Bij deze fietsmeting meten wij met behulp van laserstralen verschillende punten op uw lichaam. Deze meetgegevens voeren wij in op onze computer. Er wordt dan ook gevraagd naar uw persoonlijke voorkeuren - waar en waarvoor gaat u de fiets gebruiken en aan welke eisen de fiets moet voldoen. Het systeem berekent dan afhankelijk van het type fiets, de gewenste zitpositie en de meetgegevens wat de juiste ergonomische instelling is voor u.


CRM bodyscanning


Koopt u een nieuwe fiets bij ons? Dan valt de CRM Body Scan onder onze service en deze gratis. Anders betaalt u € 35,- voor de meting en afstelling (exclusief onderdelen).


Retül Fit

Bent u een fietser die alles uit uw fiets, houding en lichaam wil halen? Dan is onze Retül Fit zeer geschikt voor u. Het is een programma van ongeveer twee uur waarbij de fietser een complete lichaamsanalyse krijgt en daarmee advies over fietspositionering door een professioneel opgeleide Retül Fit specialist. Dit programma zorgt voor een betere krachtoverbrenging, het optimaliseren van een comfortabele fietspositie en het aanpakken van fiets-gerelateerde blessures door wijzigingen in de fietsafstelling.


Retül Fit


Met het Retül systeem wordt de meting en de afstelling van de fiets nu wetenschappelijk ondersteund door een 3D Motion Capturesysteem. Er worden op cruciale punten op het lichaam markers geplakt die herkend worden door de 3D Motion Capture camera. Met behulp van geavanceerde software kan er nu zeer gedetailleerd gekeken worden naar wijzigingen in de fietspositie.
 
Een volledige Retül Fit kost € 200,- en duurt 2 - 2,5 uur.
Meer informatie over Retült Fit

 

Hartelijk dank voor uw interesse in deze fiets, u bent van harte welkom in onze winkel voor een adviesgesprek of een proefrit.

Als u onderstaand contactformulier invult houden wij rekening met uw komst en zorgen wij dat wij een geschikte testfiets voor u klaar hebben staan!

Wij helpen u ook graag met het kiezen van de juiste framemaat.

Uw naam

Uw email adres

Zodat we de fiets in meest waarschijnlijk uw juiste maat klaar hebben staan, willen we graag uw lengte weten.

Welke dag wilt u langs komen.

Kies het filiaal waar u een proefrit en/of adviesgesprek wilt hebben.

U geeft toestemming bovenstaande gegevens op te slaan ten behoeve van de proefrit / adviesgesprek.