Wij maken gebruik van cookies en andere verwante technologieën, zodat we uw ervaring op onze site kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akooord met het gebruik van deze technologiën.

Kom jij werken in ons gezellige team? Bekijk hier de vacatures

Rohloffnaaf

Als u kiest voor de Rohloff aandrijving, heeft u in plaats van voor- en achterderailleur, een versnellingsnaaf met 14 versnellingen. De Rohloff SPEEDHUB 500/14 is ontwikkeld voor zowel professionals als voor veeleisende hobby fietsers, die de naaf waarderen door de betrouwbaarheid, optimale sprongen tussen de versnellingen, een breed bereik, weinig onderhoud en simpele bediening.

Bediening

De SPEEDHUB 500/14 wordt bediend met een draaigreep die schakelt door twee gescheiden kabels omhoog of omlaag te trekken. De indexering van de versnellingen ligt niet - zoals bij de meeste andere naven - in de greep, maar in de naaf zelf. Daardoor kan de indexering niet slijten, en hoeft deze ook niet bijgesteld te worden.

Bereik

In onderstaand schema is een vergelijking gegeven tussen een derailleurversnelling met 27 versnellingen en de SPEEDHUB 500/14. Zowel in de totale overbrenging als ook in het aantal bruikbare versnellingen zijn er geen verschillen. Voor een derailleur is het echter onmogelijk net zo snel te schakelen als met de SPEEDHUB 500/14 en ook is het schakelen tijdens het fietsen als het schakelen tijdens stilstand niet mogelijk.

Rohloff.jpg

Onderhoud

Aangeraden wordt om de olie in de naaf elk jaar, of om de 5000 km te verversen. Klik op de volgende link voor meer informatie over het verversen van de olie: Download handleiding olie verversen Rohloff

Hoe lang gaat een Rohlof-naaf mee?

Er zijn al verschillende fietsers die meer dan 100.000 km met de naaf hebben gereden. Een enkeling zelfs al 160.000 km. Voor de meeste fietsers kan de naaf een leven lang meegaan.

Merken

Zowel Jan Janssen als Koga gebruiken de Rohloff naaf in hun collectie. Beide merken doen dit bij hun custom made modellen. Deze fietsen zijn volledig naar eigen wens samen te stellen. Zo kunt u de SPEEDHUB 500/14 eventueel ook combineren met een tandriem van Gates.

In onze winkel hebben wij beide modellen in de Showroom staan. Kom gerust langs om de modellen te bekijken of voor het maken van een proefrit, we maken graag tijd voor u vrij om samen met u de gewenste fiets te configureren.