Wij maken gebruik van cookies en andere verwante technologieën, zodat we uw ervaring op onze site kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akooord met het gebruik van deze technologiën.

Kom jij werken in ons gezellige team? Bekijk hier de vacatures

Start2Bike racefietstrainingen

START2BIKE - Racefiets trainingen voorjaar 2023

Data: 4 april, 11 april, 18 april, 25 april  | Starttijd: 1e training 18.30u, de andere trainingen 19.00u

Pas begonnen met racefietsen of onzeker op je racefiets? Onder begeleiding van een deskundige instructeur krijg je 4 trainingen van 3 uur. Na Start2Bike ga jij met een veilig en vertrouwd gevoel de weg op en heb je nieuwe fietsvrienden gemaakt!

De start van de Start2Bike racefiets trainingen is bij de winkel / werkplaats in de Papendwarsstraat om de hoek bij de Luttekestraat.

De 1e training beginnen we om 18.30u, de andere trainingen beginnen we om 19.00u.

Het is mogelijk een racefiets te huren; 4 dinsdagen voor € 40,-, 4 hele weken voor € 120,-. De gehuurde racefiets na gebruik weer schoon inleveren. Daarnaast is het mogelijk om een fietshelm te huren; € 20,- voor 4 weken. Let op,  we hebben niet onbeperkt racefietsen in de verhuur dus op=op. Belangstelling? Bel (038 421 73 78) of mail (info@fietsgoed.nl) om je reservering door te geven. 

Bij deelname aan de trainingen is een fietshelm verplicht en sport-/fietsbril wordt aangeraden. 


Wat krijg je voor €37,50?

 1. 4 trainingen onder begeleiding van een ervaren instructeur
 2. Een veiliger gevoel op de fiets
 3. Trainen in een groep, gezelligheid gegarandeerd!
 4. Binnen 4 weken leer je de basistechnieken op de fiets
 5. Na de training kun jij gegarandeerd een tocht tussen de 15 en 25 kilometer aan.
 6. Je fiets is verzekerd tot €750,- (tijdens de S2B training) met de unieke NTFU verzekering
 7. Twee edities van Fietssport magazines vol met leuke verhalen over wielrennen en mountainbiken.


Wat kun je verwachten in de trainingen?

Training 1

De eerste training maak je kennis met elkaar en met de trainers. Je start vervolgens direct met de eerste praktische oefeningen. De meeste deelnemers welen al hoe ze moeten schakelen, maar toch zijn hier nog wat handige tips voor te geven. Daarna komt het remmen aan bod. Remmen is een kwestie van balans. Hoe je reageert in noodsituaties, bochten en afdalingen, alles komt aan bod!

 1. Remmen
 2. Schakelen

Training 2

Hoe neem je nu goed een bocht? Voor veel mensen blijft dit toch lastig. In de tweede training leer je dit allemaal. Als je bij een vereniging wilt fietsen, fiets je vaak in een groep. Hoe je je veilig kunt manoeuvreren in een groepje leer je ook in deze training.

 1. Bochten
 2. Rijden in een groep

Training 3

Vaak kom je obstakels tegen op de weg of in het bos. Hoe je hier het beste mee om kunt gaan leer je in training drie. Tevens komt balans aan bod. Balans is erg belangrijk als je in een groep rijdt, of bijvoorbeeld in het bos.

 1. Obstakels
 2. Balans

Training 4

In de laatste training leer je klimmen en dalen.  Snel terugschakelen, anticiperen op wat er komen gaat en je houding op de fiets. Het komt allemaal aan bod. Verder leer je ook hoe je het beste balans kunt houden in een afdaling.


Meld je direct aan!