GO TUBELESS

Gepubliceerd op 2017-12-02

  • GO TUBELESS

GO TUBELESS

Tubeless

Tubeless rijden is voor sommigen nog een “ver van mijn bed show”. Zelfs het tubeless maken van je wielen, daar kijken sommigen als een berg tegenop. Waarom Tubeless? Wat heb ik nodig? Hoe ga ik te werk?

Om onze kennis op de proef te stellen hebben wij een Schwalbe Tubeless workshop gevolgd. Dat wij bij de juiste partij aan tafel zitten blijkt uit alle ins en outs die tijdens deze workshop ter sprake kwamen. Wil je zelf ervaren wat de voordelen zijn van Tubeless rijden? Kom dan bij ons langs en wij zorgen er voor dat je Tubeless verder kan rijden. Om je alvast op weg te helpen geven wij alvast antwoord op de vragen die hierboven zijn gesteld.

Waarom Tubeless?
1. Meer snelheid. Waar geen binnenband aanwezig is, vervalt de wrijving tussen de buitenband en de binnenband. Dit verlaagt de rolweerstand beduidend. Daarnaast heeft de fietser superlichte wedstrijdbanden.

2. Meer grip en comfort. Met tubeless banden kan met een lagere bandenspanning worden gereden. Dit zorgt voor meer controle in kritische situaties en op slechte trails. Daarnaast doet dit geen afbreuk aan de prestaties van de fietser.

3. Lekbestendigheid. Het gevaar van een stootlek is beduidend minder doordat er met een lager bandenspanning wordt gereden. Het tubeless systeem wordt gecombineerd met een vloeibare lekbescherming waardoor een lek snel wordt afgedicht.


“Door te rijden met een lagere spanning vreet de ‘vering’ van de banden bijna al het kleine spul op dat je op de trails tegenkomt, zodat je een veel soepeler gevoel ervaart…Maar even een paar stappen terug. Want waarom kan je niet gewoon de bandenspanning in je binnenband verlagen en zo dezelfde voordelen behalen? Eén woord: snakebite. Mocht je deze term niet kennen, dan is de kans groot dat je wel weet wat het is, twee van die kleine gaatjes in je binnenband, zoals de beet van een slang.” – Up/Down #3 –

Wil jij je banden tubeless maken en weet je niet zeker of je tubless ready banden en velgen hebt, kom dan langs in onze werkplaats aan de Luttekestraat 13.

Wat heb ik nodig?

- Ontvetter

- Tubeless ventielen

- Tubeless velglint.

- Vloeibare lekbescherming

- Hogedruk pomp

- Easy Fit

- Bandenlichters

Tubeless Easy Kit