Speed Pedelecs

De grootste Speed pedelec dealer van noord  Nederland!

Bekijk hier onze collectie Speed pedelecs

Steeds meer mensen kiezen er voor om op een High-Speed E-bike of speed pedelec naar hun werk te gaan en de vraag naar deze snelle fietsen neemt sterk toe. Daarom hebben wij in ons hoofdfiliaal aan de Luttekestraat een speciale Speed pedelec hoek ingericht waar de complete Speed pedelec collecties staan van de merken Riese & Muller, Stromer, Specialized, Sparta en Gazelle. Wij hebben nu een aantal jaren ervaring met deze fietsen en weten precies wat wat u van de verschillende E-bikes kan verwachten. Ook hebben onze monteurs de technishe cursussen van onze merken gevolgd zodat u veilig met de fiets de weg op kan. 

U bent van harte welkom in onze winkel om alle modellen te bekijken en voor het verkrijgen van uitgebreide informatie, een kop koffie staat voor u klaar! Ook hebben wij verschillende testfietsen van meerdere merken zodat u een uitgebreide proefrit kan maken. Wij zijn inmiddels al een tijdje RDW-gecertificeerd zodat u veilig en verzekerd van proefrijden.

 

Speed pedelec Stromer Riese & Muller

 

Wij hebben een speciale Speed-pedelec afdeling gecreeerd waar de complete collecties van Stromer, Riese & Muller, Specialized, Sparta en Gazelle staan gepresenteerd. Zeker een bezoekje waard!


Complete collecties van Stromer, Riese & Muller en Specialized

In ons centrum filiaal hebben wij een uitgebreide collectie speed pedelcs staan. Van Riese & Muller hebben wij veel modellen uit voorraad leverbaar in meerdere kleuren en maten. De modellen van Riese & Muller die wij voeren zijn de Cruiser, Charger, NewCharger, Supercharger, Nevo Roadster en Swing. Ook hebben wij van Stromer de gehele collectie in onze showroom staan. Ook de nieuwste ST5 is binnenkort in onze showroom te bewonderen.


Maak een uitgebreide proefrit!

Het is belangrijk dat u een speedpedelec eerst goed test. Uitgebriede testritten zijn uiteraard mogelijk. Wij zorgen voor een groene plaat achterop de fiets en u krijgt een goedegekeurde helm mee. Wij hebben van Riese & Muller en Stromer meerdere testfietsen beschikbaar. Belt u gerust voor de mogelijkheden of voor het maken van een afspraak.

 


Regelgeving

Wanneer mag ik op een speed-pedelec rijden?

U mag met een speed-pedelec de openbare weg op wanneer het een snorfietskenteken of bromfietskenteken heeft. De RDW geeft een typegoedkeuring af en ook een kenteken. Door nieuwe Europese regelgeving moeten alle speed-pedelecs vanaf 1 januari 2017 een bromfietskenteken hebben.

Regels voor speed-pedelec als snorfiets

Door huidige regelgeving kunnen fabrikanten een speed-pedelec laten keuren als snorfiets. Bij de toelatingskeuring kijkt de RDW dan alleen naar de constructiesnelheid zonder meetrappen. Wanneer de constructiesnelheid maximaal 25 kilometer per uur is, dan is het een snorfiets. Er gelden regels voor snorfietsen. Zo mag u niet harder rijden dan 25 kilometer per uur binnen en buiten bebouwde kom. Verder moet u: 
 • minimaal 16 jaar zijn;
 • een bromfietsrijbewijs (AM) hebben;
 • voor uw speed-pedelec een verzekering hebben tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA);
 • op het verplichte fietspad rijden.
 • een snorfietskenteken (blauwe kentekenplaat) hebben.


Regels voor speed-pedelec als bromfiets

Fabrikanten kunnen een speed-pedelec nu al laten keuren als bromfiets. En zo vooruitlopen op de nieuwe Europese regelgeving. Vanaf 1 januari 2017 moeten fabrikanten namelijk bij een toelatingskeuring kijken naar hoe hard een speed-pedelec kan als iemand meetrapt. De zogeheten maximale voertuigsnelheid bepaalt dan wat voor voertuig de speed-pedelec is. Heeft de speed-pedelec een voertuigsnelheid van maximaal 45 kilometer per uur? Dan is het een bromfiets. Er gelden regels voor bromfietsen. Zo mag u op het fiets/bromfietspad binnen de bebouwde kom niet harder rijden dan 30 kilometer per uur en buiten de bebouwde kom niet harder dan 40 kilometer per uur. Op de rijbaan mag u niet harder rijden dan 45 kilometer per uur. Verder moet u:
 • minimaal 16 jaar zijn;
 • een bromfietsrijbewijs (AM) hebben;
 • voor uw speed-pedelec een verzekering hebben tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA);
 • op het fiets/bromfietspad rijden (of op de rijbaan);
 • een bromfietskenteken (gele kentekenplaat) hebben;
 • een goedgekeurde bromfietshelm dragen (norm ECE 22.05).


Helmplicht

Sinds 2017 is er een helmplicht voor de speed-pedelec. Dit zijn aangepaste fietshelmen die aan de achterkant iets verlaagd zijn. Deze helmen zijn nog niet verkrijgbaar maar de eerste prototypes zijn klaar en de verwachting is dat deze februari 2017 bij ons in de winkel lichten. Wij hebben de Speed pedelec  helmen van Lazer en Abus besteld en zijn verzekerd van de eerste levering februari 2017. Speed pedelec helm